Y Market

yritysten, tuotteiden ja palvelujen hakupalvelu

Eri yritysten sivustoja: ? . Yksittäisiä sivuja: ?.

...ja lisää tulee koko ajan.

  WEB      Tarjoukset, tuotteet ja palvelut   

 

  Näytä max. 10 ensimmäistä yritystä 

Jokerimerkki (*) hakee kaikki. "silkki*" kaikki silkki alkuiset.

Miinusmerkki (-) alussa tarkoittaa "ei saa sisältää" (esim. -villasu*).

Lisää tarjouksia, tuotteita ja palveluja hakupalveluun sähköpostilla
Lisää kotisivut WEB hakupalveluun sähköpostilla

     

     

UKK

Usein Kysytyt Kysymykset

     

Miksi nimi Y Market?

Tärkein syy: Se on helppo muistaa. Palvelu olisi voinut olla myös X Market, Z Market, Slitgong  jne., jotka nekin ehkä helppoja muistaa. Y tuli lähinnä seuraavien sanojen etu kirjaimista: Yrittäjä, Yrittäminen, Yksityisyrittäjä, Yhdessä.

   

Kuinka lisään tuotteita ja palveluja Y Market hakupalveluun?

Lähettämällä yritys, tuote ym. tiedot JSON tiedostossa hakukone@y-market.fi osoitteeseen. Katso tarkemmin "Tuotteiden lisääminen".  Tuotteiden lisäyksen jälkeen tuotteiden päivittäminen / ytunnus on mahdollista vain samasta sähköpostiosoitteesta, josta ensimmäinen tuotteiden lisäys tehtiin. Mikäli haluat vaihtaa tämän, lähetä siitä meille sähköpostia osoitteeseen tuki@y-market.fi

   

Miten Y Market indeksoi kotisivuja WEB hakupalveluun.

Yrittäjät voivat lisätä itse omat kotisivut Y Market WEB hakupalveluun lähettämällä sähköpostin hakukone@y-market.fi osoitteeseen. Linkki tähän löytyy etusivulta. Lisäämme myös itse käsin ja automaattisesti eri lähteistä löytämiämme kotisivuja säännöllisen epäsäännöllisesti,.

   

Miksi uusi hakukone - eikö Googlesta löydy kaikki?

Kyllä, googlesta löytyy kaikki. Haasteena pienillä yrityksillä on saada google näyttämään tiedot hakutuloksissa. Googlella on oma ranking algoritimi yli 200 mittarilla, jonka perusteella google päättelee, mikä sivu nostetaan hakutuloksissa ylös ja mitkä jäävät "seuraaville sivuille". Valitettavan usein pienten yritysten yksittäiset kotisivut joutuvat tässä "ranking systeemissä viimeisille sijoille", minkä vuoksi käyttäjien on näitä sivuja vaikea löytää. Tämän lisäksi hakutuloksissa merkittävä osa annetaan mainoksille. Y Market hakkupelvelussa tavoitteena on helpottaa pienten yritysten löytämistä. Emme toki jätä googlea huomioimatta ja kaikki Y Market hakupalveluun lisätyt tuotteet annetaan myös tiedoksi googlelle, jotta se voi lisätä nämä myös google hakupalveluun.

   

Miksi haut joskus kestävät useamman sekunnin?

Käytämme AWS:n serverless tekniikkaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mikäli palvelua ei käytetä vähään aikaan, menee palvelu "lepotilaan". Kun käyttö taas alkaa, kestää lepotilasta "herääminen" joitakin sekunteja.

   

Eihän täällä ole kauppiata tai asiakkaita?

Tehdään pienistä iso - yhdessä. Eli ajatuksena on, että tämä ongelma ratkotaan yhdessä. Voittajia tässä ovat PK yritykset, jotka saavat uusia asiakkaita ja asiakkaat, jotka löytävät uusia yrityksiä ja palveluja. Olennaista on, että "sana leviää", joten kerrothan tästä kaverille -  siitä on iso apu kaikille. Y Marketin matka on vasta ihan alkumetreillä.

Tämän lisäksi suunnitelmissa on tehdä pieniä google mainos kampanjoita. Ensimmäisessä vaiheessa kampanjoiden kohteena ovat myyjät. Tarkoituksena on saada alkuun palveluun tuotteita. Jos sinulla tai tutuilla on jotain myytävää, arvostaisimme kovasti, jos laitatte tuotteet myös tänne. Vaikka siitä ei heti alkuun ole hyötyä, auttaa se merkittävästi Y Marketin käynnistämisessä.

Kun olemme saaneet palveluun edes jonkin verran tuotteita, aloitamme kohdentamaan markkinointia enenevässä määrin asiakkaisiin eli niihin, jotka etsivät tuotteita ostettavaksi.

Vaikka google markkinoinnilla on mahdollista tavoittaa paljon ihmisiä ei se vielä tee autuaaksi. Olennaista on löytää oikeat ihmiset (ensin myyjät ja sitten asiakkaat) ja tässä onnistuminen ei todennäköisesti onnistu pelkällä google markkinoinnilla. Siihen tarvitaan meitä kaikkia.

   

Voinko päivittää tuotteita suoraan järjestelmästä X hakupalveluun?

Muista järjestelmistä tietojen päivittäminen haku palveluun tapahtuu myös sähköpostilla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että järjestelmään X on luotava ominaisuus, joka muodostaa järjestelmän tiedoista Y Marketille lähetettävän JSON tiedoston ja lähettää tämän tiedoston automaattisesti. Myös tässä tapauksessa lähettäjän osoitteeseen tulee vahvistuskoodi, joka on lähetettävä Y Markettiin ennen lopullista päivitystä haku palveluun. Monessa järjestelmässä sähköpostin lähettäjän vaihtaminen voi olla haasteellista. Tässä tapauksessa päivityksen vahvistajan sähköpostiosoitteen voi laittaa sähköpostin aihe kenttään seuraavassa muodossa: confirm:<vahvistajan sähköpostiosoite>

Mikäli järjestelmää X ei ole mahdollista muokata on toinen vaihtoehto käyttää järjestelmä X API:ia. API:lla tarkoitetaan rajapintaa, ,josta voi ohjelmallisesti hakea ja päivittää järjestelmän tietoa muista ohjelmista. Pieni lisäohjelma voi esim. hakea Y Market JSON tiedostoon tiedot tämän API:n kautta ja lähettää sitten automaattisesti tiedot Y Marketiin sähköpostin liitetiedostona.

     

Mistä tiedän, milloin tietoni on päivitetty hakupalveluun?

 Kun olet lähettänyt tietosi teksti tiedostossa (JSON formaatti) hakukone@y-market.fi osoitteeseen, saat automaattisen vastausviestin, jossa saat päivityksen vahvistuskoodin. Lähettämällä tämän koodin aihekentässä hakukone@y-market.fi osoitteeseen vahvistat tietojen päivityksen. Kun tiedot on päivitetty, saat siitä tiedon sähköpostilla.

     

Kuinka paljon täällä voi olla tuotteita?

Paljon. Palvelu on rakennettu AWS:n skaalautuvien palvelujen päälle. Esimerkiksi Netflix käyttää myös AWS:ää omien palvelujen tarjoamiseen. Eli käytön myötä palvelun tarvitsemia resursseja voidaan kasvattaa erittäin isoihin määriin.

     

Mitä Y Market maksaa?

Y Market hakupalvelu on ilmainen sekä kauppiaille, että asiakkaille. Y Market sähköpostiosoitteesta veloitamme 98 € / sähköposti / vuosi + 24% alv sekä yrityksen Y market sivujen päivityksestä 5 € / kerta + 24 % alv.

   

Miten saan Y Market sähköpostiosoitteen ja ilmaisen levytilan yrityksen Y Market sivuille?

Sähköpostiosoitteen voit tilata lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen tuki@y-market.fi

   

Miten päivitän Y Market yrityssivut?

Tee tai teetä staattiset html sivut ja toimita ne meille pakatussa tiedostossa. Me päivitämme sivut. Päivityksen hinta on 5 € / kerta + 24 % alv.  Meiltä saat tilattua myös palveluna sivustojen tekemisen.

   

Kenelle Y Market on tarkoitettu?

Pienille ja keskisuurille yrityksille sekä tietenkin kaikille näiden yritysten asiakkaille. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yrityksen liikevaihdon tulee olla alle 1.000.000 € ja henkilöstöä maksimissaan 10 henkilöä.

   

Mitä tuotteita Y Marketissa voi myydä?

Kaikkea laillista. Esim. seksin, aseiden, huumeiden ym. myynti on kielletty. Muuten voit myydä Y Marketissa postitettavia tuotteita, palveluja, ei postitettavia tuotteita jne. Olennaista on, että "tuotteeseen" voidaan liittää linkki, jonka kautta saa enemmän tietoa tuotteistaa ja kuinka sen saa käyttöön (osto, ajanvaraus, vuokrasopimus jne.). Helpoimmillaan tämä linkki ohjaa tuotteen esittelyyn, jossa on yhteystiedot kauppiaaseen, jonka kautta tehdään esim. ajanvaraus tai varsinainen tilaus.

   

Mikä on Y Marketin ansaintalogiikka?

Y Market on ilmainen hakupalvelu, joka rahoitetaan vnetcon.com palvelujen myynnistä. Y Market:in käyttö ei kuitenkaan edellytä näiden palvelujen käyttöä - toivotamme kaikki pk yritykset tervetulleiksi Y Markettin jäseniksi. Jatkossa Y Markettiin tullaan todennäköisesti lisäämään myös mahdollisuus maksullisten mainosten näyttämiseen hakutulosten joukossa. Tällä on myös tarkoitus rahoittaa Y Marketin toimintaa.

   

Kuka kehittää Y Markettia?

vnetcon oy